Sunday, October 14, 2012

Hers and His

Salam Ahad.

Penang tak panas tak hujan...nice weather...


Selepas 10 hari home-alone, pakcik pun pulang ke bumi nyata, makcik pun tak lah sunyi lagi :).


Warning: Entry ini di buat secara paksaan (read: disuruh suruh aka insists manja manja gitu..) hahaha.




"Being away only makes the heart grow fonder"



Masa ketiadaan pakcik, makcik taklah gi ngorat orang lain......paling kuat pun ngorat abang mamak kat Kayu tu ja........kan ane?

Note: Ane = indian male, young or old i am not very sure.

Banyak masa makcik habiskan di dalam bilik saja.....menjahit, cyber-surf, watch tv, angan2......, keluar makan pun kalau Dolly free saja.

Ohhhh lupa pulak nak cerita; setiap pagi makcik go walk walk around the padang dekat rumah makcik tu..nak jogging macam tak fit saja......(ish sapa yang tanya kan kan? ^__^ )

And dimasa macam ni jugalah, boleh buat spring cleaning....simpan mana yang nak guna, discard mana yang tak perlu.........dua tiga bag plastic juga makcik letak kat surau for recycle; they will sell and money goes to surau fund.

Nasihat therapist masa buat physio ........"no sweeping, cleaning, ironing, cooking, lifting objects........yr shoulder needs very long, good rest..." juga sudah tidak diguna pakai.....padan muka I,  meranalah sekarang....


Tak apa lah, physio boleh pergi semula........at least my time is occupied.

Dapat juga makcik siapkan 2 biji backpack & satu clothes peg holder...nanti nanti lah makcik share hasil kerja makcik ni ya.....


pakcik's hobby stuff...more organized.........
 in use-what-is-available keeper




Masa on the way balik dari airport tu pakcik adalah bagi tau yang dia beli sikit barang2 penjagaan muka dia - mana mana yang dah habis; makcik pun boleh share juga some of it, katanya....

Jadi balik rumah, sementara makcik sediakan satu ruang di bathroom untuk letak barang dia, pakcik pun unload barang barang yang dia beli................





HERS


(dah sedia ada)...ingat dah hebat lah............






rupanya..............







HIS



lagi super hebat banyaknya.....
 untuk muka yang hanyalah sebesar piring kuih--HAHA



Tak apa, share and share alike...ada setengah barang makcik dah habis, I pau saja yang pakcik punya, tak apa kan?

Have a pleasant Sunday.........


McK







12 comments:

  1. mak ai! byk betul set penjagaan muka pakcik..ala ala model pakcik ni..:P

    makcik, this coming Fri I will go to Penang..ada di Penang sampai Ahad pagi...Motif: jalan jalan cari makan kat penang with wife + my siblings :) Teringin nak jumpa makcik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. DZ,

      hehe dia pernah jadi model tak berbayar iklan ubat nyamuk kat indon n thailand, kelas you...makcik iklan sabun basuh pun belum tentu :=D.

      YES, i'll be more than happy to meet you and clans. dok cari email doc tak jumpalah pula...can call/sms @ 012 429 3317

      Delete
    2. Thanks makcik...Insya Allah kalau sempat, saya try jumpa makcik..heheheheh..This is my number: 019 3828278 - Faiz

      Delete
  2. Hihihihi... Lawaklah pakcik. Lepas ni gerenti bertambah handsome :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah handsome ayu...makcik yang tak terkejo....

      Delete
  3. Mak oi... banyaknya harta karun dalam bilik mandi! Kalau tengok kita punya kan, rasanya not even 1/8 of yours. Mana taknya, kita satu pencuci muka pun tak ada. Yang ada bath foam dan shampoo je. Hubby pun gitu... hihi... Kalau bedak pun, just the Baby Johnson baby talcum je... ahaks.... very the sempoi one....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la kan mama, harta karun banyak pon takkkk cun jugak lagi, kadang tu less is more.

      Delete
  4. Hehehe, cool! ni yang syok kalau pakcik pi jalan kan, ada "upahnya", hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. betoi tu DLL, makcik tak pernah mintak dia belikan (& tak mau pun) kain/baju/bag bila dia travel, tapi kalu macam ni.....boleh ja...dia kata dia punya lah....dia pi kerja, kita guna...dia tak tau kan???? hahah pakcik mesti gelak baca komen ni...peace pakcik :)

      Delete
  5. Hello Makcik, Holy Smoke! Your hubby has that many whatever to look good, smell good?
    Looks like more than yours, ha ha.
    Waaa, you have a vain hubby, huh? But it's good, looking his best to and for you.
    Have fun makcik.....oh ya, if and when saya balek kampong, there'll be an Ontario pure maple syrup for you.
    Have a nice day, makcik, go jogging, ha ha.
    Lee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. YES, uncle more than mine....and i have hard time catching up his 'youth'. i takut nanti i try too hard to look young, i end up crawling like a baby, hahahah susah kan?

      have fun being alone uncle, hope you don't burn the kettle.

      today cannot jog, penang hujan.

      Delete
  6. makcik sy save no phone makcik ye..this is mine 0125940027

    ReplyDelete