Wednesday, October 31, 2012

Jeans+Pelikat = Backpack

Kalau hari ahad hari tu kematu bontot duduk dalam kereta dek kesesakan lalulintas, hari selasa pulak kematu lagi sekali bontot ni ( nasib kau ler bontot...) sebab duduk kat kerusi satu hari dok melawat taulan serta cuci cuci rumah maya makcik ni.



Ada kawan2 yang dah kunci pintu rumah, ada yang dah pindah...jadi makcik pun kena letak depa dalam store lah.....and welcoming new friends....

Cuma nak clean up bahagian 'Labels' tu kena buat masa lain la pulak kot....


Son1 pun dah dok tanya....'mak dah update?....'

Ok lah hari ni kita tengok hasil kerja tangan makcik dengan mesin jahit dan juga hasil picikan jari Son1 dengan kamera dia lah ye.......

















Dua gambar kat atas ni courtesy of budak rambut sempoi (bak kata dia)

Ada juga orang tanya "kenapa mahal?.."

Yes, mahal lah sikit.

- Material yang di gunakan (luar, dalam, in-betweens & fittings/accessories)
- Bukan mass production
- No two are the same...kira very limited edition la kan.
- Half of most parts are hand sewn.
- Macam tempah baju juga...kain kita punya, upahnya? Dan yg kita beli siap....harganya?


What i have and you wish to buy, i sell.

What you want and agree with the pricing, i do

That simple.

Bukan bermakna makcik ni sombong ya....tapi lebih senang macam tu kan, i tak stress you tak stress...making sewing all the better both as a hobby and a small-income generator.







Buat lama dah ni
toiletries bag menggunakan waterproof fabric 
(yg sgt la mahal)




 clothes peg holder..
lebihan toiletries bag & beach bag 
yg sudah di rembat oleh adik ipar makcik 
sebelum sempat sessi bergambar...







McK











22 comments:

  1. pengsan i tengok...how i wish i have the patience with sewing..
    baju kurung i dari tau lepas sampai sekarang tak siapp2 lagi...bila nak sambung jahit..entah lerr :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aiiihhhh jgn pengsan, silalah habiskan baju jurung anda dulu...:))

      Delete
  2. saya nak chop The Foxy Packer
    kalau dah tak ada
    The Rocker Packer pun tak apa!!

    e-mail eh..
    :)
    izat_ttdi@yahoo.com

    kim salam kat 'dia yang sempoi' tu..
    :)

    ReplyDelete
  3. terernya makcik..kalau sy memang x menjadi la beg ni..jadi kain buruk je hehehe

    ReplyDelete
  4. Memang terbaik hasil kerja tangan makcik!! Rugi kalau tak beli...
    Nanti fiza nak beli juga katanya...Terlupa nak beli masa nak balik hari tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq, tak apa nanti2 bila buat makcik letak sini...boleh tgk/order

      Delete
  5. Rocker packer tu sangat comel - macam punggung yang penuh! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah kakcik....punggung penuh gitu...mantop!

      Delete
  6. marvelous, marvelous, marvelous. as usual, am impressed!

    ReplyDelete
  7. org kita x reti nak menilai hasil seni n kreativiti, kan MCK? Ini gaks salah 1 cara recycle.. btw, comey sungguh header. sy sukerrr!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq aa. Bukan semua boleh menilai...makcik dulu pun sama, bila dah buat baru la tahu

      Delete
  8. Wah lawaa! Berkenan yg 2nd one tu. Ranggi :)

    ReplyDelete
  9. Hello Makcik, chantek tu bags....designer lagi tu. You are very good and they really look good too.
    Love that Denim one. Your son good photographer.....
    Have a nice weekend Makcik, simpan satu lagu dalam hati.
    Lee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq uncle...finally found one that can make my labels...soon

      Delete
  10. cantik la..sungguh berseni tangan makcik la...suka-suka..

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ Sally, kadang seni...kadang senoi..ikut mood sebenarnya

      Delete