Monday, October 29, 2012

Macam Chipsmore.....

Date: 28 Oktober 2012

Tempat kejadian: Lebuh Raya Utara Selatan arah selatan


I tell you......jarang sekali makcik teperangkap dalam kesesakan.
Balik kampung pun tak payah bersesak.
Kalau masa cuti umum pun kerap kali rumah makcik jadi port, jadi jarang keluar.

But yesterday i was stuck! What used to be a 2 hour journey turned 5 hours!

Jammed at Juru, 'cleared' for just a while...then traffic built again....like chips more lah, now you see now you don't.

Sampai lah we de-tour masuk trunk road @ Kuala Kangsar....pun jam juga...

Bertolak pukul 11 pagi, sampai pukul 4.30 petang! Nasib baik lah rumah sepupu....straightlah ke dapur cari nasi...(jemputan kenduri dari 11.30pg - 3.30 ptg)

Aduhai rakan taulan, kalau boleh (kalau boleh laaaa)  jangan lah buat kenduri masa2 perayaan dan cuti umum ya.....


Gambar traffic jam tak payah la no...tension aaaa....





Jamu Mata... 
Nasi tomato, ayam merah, daging kicap & kerabu timun 
makcik buat masa aidil adha 


Tak sempat nak lawat rumah 'handai taulan' blog lagi...nak pi masak sat, lepaih tu pi breakfast ngan dolly (abang mamak serve okay) then nak pi urut shoulder ni....satgi petang ai blogwalk.....


see you all

Lot of love




McK


16 comments:

  1. Replies
    1. Salam raya.....dah balik ke alam nyata?

      Delete
  2. kematu bontot duduk dalam kereta kan makcik..hihihihi..

    terbayang tahap jam kalau kat Juru tu..saya pernah sangkut jam nak masuk jambatan penang...huhuhuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha haruslah kematu bendalah yg satu ni....yes penang ni elakla masa CNY.

      Delete
  3. Dgr khabarnya memang teruk jem semalam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya dengar kabarnya seantero yg jam ni...

      Delete
  4. selamat Hari Raya McK,
    alahai siannya.. the traffic was pretty bad kan..cuti 3 hari..everyone nak balik kampung..north south east west takyah cerita semua jam...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah lain kali biaq irg balik kampong ja jalan...yg lain tak payah men-jamkan lagi keadaan kan

      Delete
  5. Salam Raya Mck..miss you la makcik..Sally raya tahun ni x kemana..1st time in my life raya makan meggi dipagi hari..hhah..tpi oklah dr menempuh jln yg jem kan..hehe:p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Welcome back sally asal msuk rumak sally...tahun 1999....
      Megi pun tak pa sally asal bahagia :))

      Delete
  6. salam sejahtera,
    Sabar jelah...
    Mama dah lama tak ke utara!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha korban mama ju.....mmg kena sabaq.
      Nak mai utara.....jgn masa public holiday...mampussss :))

      Delete
  7. Salam kenal kak.

    Smlm memang teruk benor jem. Nasiblah kami on the opposite lane. Teluk intan -penang...clear.heheh.

    ReplyDelete
  8. TQ najwa.....masa balik tu dah kurang...3 jam saja ipoh-pg

    ReplyDelete
  9. salam makcik..sy balik setiawan ari khamis.dalam kul 630 bertolak..jemnya jgn cerita la.kat jambatan je lebih 1 jam..memang kenatu bontot.yg si driver pun sampai xleh berjalan.kaki sakit tekan clutch hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul la tu zie...dan 28 oct juga adalah hari pot pet sdunia...pakcik punya pot pet pot pet sepanjang jalan...sebab jm ni laa...insyallah kalau makcik buat kenduri..it will not be during these times, aaminn

      Delete