makcik, cheq nak mai penang in 2 weeks time. tolong rekemen tpt2 mkn yg meletop naa.. dulu kala time uni kami selalu ngigau ckt ganja dkt flat yg xjauh dr sunshine. nasi kandaq sharip kat gelugoq tu pon mmg favourite. kalau ikan bakaq dan mee udang, kedai mana yg best?
Hai ain, welcome to penang...ckt- yg flat tu wet, yg dekat foodcourt near kayu ni dry n more chinese style...yiu'll like it. Sharif mmg ok la..other than kayu. Mee udang ayu kat gertak sanggul.....ikan bakaq...telok tempoyak.
Kalau ada masa n peluang jumpa, call la mck@ 012 4293317.
sejak pekena char kuey teow kat Penang tahun lepas terus kuey teow jadi feveret. sampai sekarang tak tau cemana dia boleh buat basah2 tanpa mengembangkan kuey teow..
Lepas letak kuey teow tu tak boleh kacau lama sgt....& pernah perati...dia letak air last, godek2 kasi sekata, angkat..n trus ke meja....yang makcik letak ni lebih kepada chinese style...kering sikit...sedap
aiseyman awat McK buat testing dengan char kuy teow...tengah lapo ni...
ReplyDeletehahaha testing sudah kena bull's eye...silalah teliur.....kejamkan...mai la penang
Deletesalam sejahtera McK
ReplyDeleteDah lama tak makan ckt tu!sendiri jarang buat..
MamaJu, mai sini tak payah buat...kita order saja :)
DeleteTesting yang menjadi. :)
ReplyDeleteya...kadang tu rasa mcm nak update, while outside....at least dah tau boleh buat kan
ReplyDeletemakcik,
ReplyDeletecheq nak mai penang in 2 weeks time. tolong rekemen tpt2 mkn yg meletop naa.. dulu kala time uni kami selalu ngigau ckt ganja dkt flat yg xjauh dr sunshine. nasi kandaq sharip kat gelugoq tu pon mmg favourite. kalau ikan bakaq dan mee udang, kedai mana yg best?
Hai ain, welcome to penang...ckt- yg flat tu wet, yg dekat foodcourt near kayu ni dry n more chinese style...yiu'll like it. Sharif mmg ok la..other than kayu.
ReplyDeleteMee udang ayu kat gertak sanggul.....ikan bakaq...telok tempoyak.
Kalau ada masa n peluang jumpa, call la mck@ 012 4293317.
sejak pekena char kuey teow kat Penang tahun lepas terus kuey teow jadi feveret. sampai sekarang tak tau cemana dia boleh buat basah2 tanpa mengembangkan kuey teow..
ReplyDeleteLepas letak kuey teow tu tak boleh kacau lama sgt....& pernah perati...dia letak air last, godek2 kasi sekata, angkat..n trus ke meja....yang makcik letak ni lebih kepada chinese style...kering sikit...sedap
DeleteJadik ......
ReplyDeletekabooommmmm :)
Deleteadehh testing ngan char koay teow!tiba2 jadi teringin hehehe
ReplyDeleteKat astaka belakang vistana sajja zie...
ReplyDeletedah rasa dah CKT ni..sedappppp ;)
ReplyDelete