Monday, March 4, 2013

Back To Basics.......





Hari tu ternampak kat rumah dini......teringin pulak....macam laaaaaa mengidam makcik oiiiii.

Dah pernah buat beberapa kali dah sebelum ni....tapinya cuma makcik yang makan...yang lain tak layan pon.....




Dalam kita bersuka, kesana kesini tanpa gangguan, janganlah kita lupa pada yang kesusahan ya...




Salam takziah buat keluarga wira2 negara yang telah terkorban demi mempertahankan keamanan.

Moga segalanya akan selesai dalam masa terdekat, aaminn.


26 comments:

  1. pisang rebus makan dgn kelapa makcik? kelapa tu letak gula ke garam..?

    ReplyDelete
  2. Pisang ghebuih dengan nyok kukoq... Sedap tu. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Orang la ni tak berapa nak kenai dah apa tu kukoq

      Delete
  3. Antara menu yang membesarkan ckLah. Hidang pula dalam pinggan bunga kampung. Memang terimbau kenangan lama...klasik dan indah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu cik lah...satu lg makcik ingat is biskut lutut rendam dlm ayaq gula...I mean air suam yg di campur sikit gula

      Delete
  4. Replies
    1. Tq nmbr 86...:)).
      Yes sedap and nostalgic.

      Delete
  5. Makan pisang walau dgn apa cara pun memang sedap...n...vitaminnya pun byk!
    Saya pun tumpang sedih kat keluarga wira2 kita yg terkorban....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu liza. Allah cipta pisang n our older generation survive on that

      Delete
  6. kalau saya..
    saya makan pisang tu je..

    tak suka kelapa..

    nanti kita jawab e mail hari tu eh..
    lupaaaaaa

    ReplyDelete
  7. fuyyyooo ada complement dish pisang rebus makcik....caya lah!!!!

    ReplyDelete
  8. woohhooo... cannot tahan tengok pisang ni..!!! gaul kelapa pulak tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Go mulan go. To to mkt n buy pisang awak n kelapa parut putih one

      Delete
  9. pisang rebus dengan teh...satu kombinasi yang cantik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sat nak pi cari ubi kayu pulak....lawan ngan kopi o

      Delete
  10. salam McK....salam perkenalan....terhibur membaca n3 disini...in shaa allah jika ada kelapangan sy bw lagi na...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam cik Anon, TQ for stopping by. Sila sila....Mai lah bila bila pon rumah makcik tak kunci.

      Delete
  11. dulu2 samapi jemu makan pisang rebus...sekarang dicari2 plak *kata pada diri sendiri:P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni org kata history repeats itself......

      Delete
  12. pisang mkn dgn kelapa? 1st time saya tau ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hoho chek beranak (read: dilahirkan ye) zaman senang dah mana nak jumpa benda ni....hehe kami dulu tepon guna tin susu jaaaa. :=DD. Cuba lah........

      Delete
  13. Hi Kak,

    Saya nampak akak tinggalkan comment di blog mamafami, tanya mengenai jualan second hand book.

    Kebetulan, saya pun minat baca novel. Biasanya, satu novel boleh baca habis dalam satu dua hari. Saya ada novel "projek memikat suami" dan "suami yg kubenci". Beli minggu lepas dan masih good condition. Harga asal RM20 dan RM21. Kalau akak berminat nak kedua-dua buku, saya boleh jual RM30 termasuk pos (pos biasa).

    Akak boleh contact saya : p_vino@ymail.com

    Thanks.

    ReplyDelete
  14. salam,

    mama baru balik dr kg, emak bekalkan pisang tanduk! dah masak sgt, malas nak fikir, mama buat cekodok je, habis cerita! jom makan..pisang rebus , lama dah tak menikmatinya.boleh cuba..

    ReplyDelete