Friday, March 15, 2013

Iklan bukan bukan....

Salam Jumaat.

Hari ni adalah hari masak sedunia.............

Amboiii bunyi cam masak utk 50 org....:))

Dah ada kat dapur kan, terus lah buat macam2 yang lain....lagi pun kalau dok kat atas tu, mesin jahit ku amboiii melambai lambai. Tapi makcik kena rest mata sikit..dah sakit & gatal.

Dah pi pharmacy bli eyedrop, tu yang 'larikan  diri' dari mesin tu............

sambil memasak tadi, makcik dok mengarang dah apa nak tulis utk entry hari ni......

Smpat jugak BW and ternyata makcik bukan keseorangan memikirkan permasaalahan ini...hmmmm masalah la sangat makcik oiiii....

Pasal iklan....

Kadang tengok kat paper..iklan tah apa apa, nak baca pun malu tapi dah depa letak, kita baca lah kan.







Badan besar tak semestinya hilang kasih sayang.

Badan cam anak dara belum tentu menjanjikan bahagia...kan??

Boleh ja buat iklan...tapi perkataan tu (tagline kah?) biar lah berpada pada....kadang kita baca pun rasa nak gelak guling guling.

Nak cerita sat boleh?:

Ada-lah-sorang-retis-tu....satu waktu dulu orang tanya......apakah rahsia akak tuuuuuttttt mengekalkan kemudaan, muka sentiasa nampak tegangggg ja....tau apa dia jawab?

"....tak ada apa yang special....air sembahyang je...."

wallaa wei...tok aku pun semayang tak tinggai jugak tapi........


Nak cerita juga: "akuhampirjadiretis" :=DD

Lebih kurang 8 tahun sudah adalah jiran (sekarang dia dah pindah), dia ni kira usahawan barangan penjagaan diri jugak la......
Adalah dia minta makcik jadi 'jurucakap/duta' (oh kelesss kau jah) utk produk tu. Kira2nya macam tolong jadi dealer lah tu.......
Memang kalau boleh nak tolong sebab dia baru nak promote barang tapi rasa cam menipu pulak sebab makcik tak pernah guna produk tu, jadi makcik pon cakap makcik tak ready for that...furthermore makcik ni cepat gementar bila berhadapan dgn crowd, muka jadi hangat...kembang...

Satni takut pulak jumpa kawan lama, baru nak bukak temberang dia tanya pulak...haih che jah bila pulak hang pernah terlebih put-on-weight?

I mean kalau dah promote produk tu makna nya dedulu mestilah terlebih sgt kilogramnya kannnn..mcm dari XL ke S

Masa tu......kena jadi.........eh binatang apa yg sorok muka dlm tanah tu??
 


Selamat ber-Sabtu & Ahad bersama keluarga..







22 comments:

  1. Ada tak orang nak sponsor kakcik supaya jadi kurus dan boleh jadi jurucakap? Tapi jangan suruh kakcik kurangkan makan dah le...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha kakcik...kena jadi model utk wonder bra ( tuuu yg pakai sekali seluaq tu...girdle ka)...makan lah apa mau, janji bila pakai.......you look wonderful.....jgn patah tulang rusuk dah le

      Delete
  2. hehe terasa mama yg besar ni...

    ReplyDelete
  3. sori atas tu mama ju- terguna akaun anak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh mama ju...sedap nama anak..:)). Apa pulak nk terasa....asal sihat okay la tu...kslu semua org size sama jemu pulak nengoknya kan

      Delete
  4. Wow makcik, ada org approach...hihihi, sure dia berkenan ngn body figure makcik lah tu, selim-melim. Tp betullah makcik, iklan sekarang lawak kan, hampeh pon ada. Low-mentality......

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alahhh approach tu bukan cam retis la ni....hehe kalaulsh makcik accept dulu...tah tah jadi model sendu mcm depa2 ni .....:)))

      Delete
  5. hehe...tapi betul lah...iklan sekarang ni melampau-lampau sangat. malu nak baca.

    ReplyDelete
  6. Assalam,

    Iklan yg terlampau kan kan kan.. bila terover nyampah plak dibuatnya. Dunia..Dunia. Naper tak iklankan dulu tak reti baca AlQuran ka.. berkat usaha dan rajin sekarang dah lancar . Permisi. Peace

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebab semua tau, kita tak dpt baca quran dgn baik tanpa usaha n latihan..

      Delete
  7. memang kadang over the river iklan2 ni.. yg dalam fb pon sama.. pastu takut pulak produk2 tu membahayakan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu kadang kalau resultnya cepat sgt pun kita was was jugak kan..

      Delete
  8. saya setuju sangat dgn entri ni...kadang2 geli tegk iklan dgn model2 dia skali.....tambah2 iklan yg jenis ehem2 tu....haaish....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Agree....geli nak baca is best to describe

      Delete
  9. i tetiba terbayang u masuk iklan with tagline "comel tak makcikkantin?".... "COMEL!!!"

    ReplyDelete
  10. I agree with you....kadang2 iklan2 ni mengelikan n....meloyakan......

    ReplyDelete
    Replies
    1. loya loya.....kadang tgk iklan2 ni kita ambik sbg bahan senyuman ringan ja la.....a smile will make your day :)

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
  11. hahahaha..saya ingat..saya igt artis tu..'air semayang' aja petua dia...hahaha..makcik igt tak iklan arwah M.Rajoli minum air kopi apa ntah, lepas tu dia jadik power, naik motor dia...:P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bahahaha (hehe gelak serupa kawan makcik tuuuuu)..ingat ingat.......dgn lidah terjelir dia,....Lasindah Cafe...

      Delete