Wednesday, March 27, 2013

Melepas batuk di tangga.........



Uhuk uhuk uhuk....batuk ni...........

Hmmm la ni payah nak cari tangga dah kan...jadi batuk la kat mana pon....:))

Maknanya

Merujuk kepada entry ni.....




Dinner for two....semalam punya








Chao dulu.........






McK

23 comments:

  1. alhamdulillah sedap tuh kak... kita arini lg la buntu idea sbb peti esbok dah kosong! sibuk sgt nk bercuti... hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha hana...esbok kosong...makan ais dah ler..:))

      Delete
  2. makcik, meriahnya meal for two ......tapi saya suka ....ada banyak vege di situ....hehehhee....

    ReplyDelete
    Replies
    1. yea yeah...i know you like it...veggie kaki kan

      Delete
  3. rajinnyeee akk ni..... kalau saya?? bungkus jerlah.... hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada jugak masa membungkusnya hajar....

      Delete
  4. Macam tu punya, melepas batuk @ ‘cincai’ pun dah sedap, kalu sungguh-sungguh cemana la lagi enaknya. Hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hish azie ni....kalu tak batuk???? ada starter, main and dessert..hahaha

      Delete
  5. Dah berapa lama batuk tu? Saya dah dekat sebulan tak baik ni. Lepaskan di tangga dan di mana saja bila dah gatal kerongkong .... huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Batuk? Hehe..masa tulis entry ni la saja....

      Delete
  6. Salam makcik. ok lah tu, byk gak pinggan nya.... kat rmh Along kekadang lauk sepiring macam jer....

    Makcik minta lah tolong kwn2 makcik yg dok kat luar negeri... kat mana pun ada pie maker tu... Msia je yg takda...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Along tu piring kecik2 ja tu....

      Makcik dah minta tlg anak sedare chk pie maker tu...

      Delete
  7. salam MCK...kalau berdua makanan byk tu camana plak kalau bertiga yer...he he he...fiza kalau ber2 ke ber3 ke ber4 ke lauk mesti x melebihi dr 3 jenis...he he he...kalau lebih dr 3 tu maknanya syiekh kerajinan melanda la...mungkin hujan lebat agaknya...ha ha ha

    ReplyDelete
  8. setahu saya, org kalau batuk prefer makan sup. Ni complete dgn makanan berminyak & sambal belacan... Wow! mmg terbaik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh eh sudip....itu org batuk betul punya...yg batuk2 kat tangga ni boleh mkn apa saja..:))

      Delete
  9. batuk2 pun menarik tu makcik..kalau zie batuk alamatnya kosong la meja hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu tak rajin...makcik pun pasar malm je zie....

      Delete
  10. Hi Makcik, I have always loved simple home cooked dinner like yours. And will lichin tiga pinggan.
    Especially ada tu sambal.
    Old days I used to never say no when my Malay girl friends invite me home for dinner. Only problem was I have difficulty makan tangan, ha ha, or if kampong house, lagi terok, duduk on floor cross the legs. Ha ha.
    And me long legged!
    I love watching the old folks makan, sit on floor with one knee raised.

    Even here in Canada I love my wife's simple home cooking rather eat out.
    Ok, ada Malay girlfriend arriving Toronto tomorrow, ada chance makan Malay food...WhoooHooo!
    Have a nice weekend, Makcik. Going cycling in your designer cycling outfit?
    Lee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. You r right Lee, simple dishes seem to attract yr appetite more.....

      Haha my husband will always ask for 'tin biskut' to serve as his table when having meal at kampung...tapi kalau tak berapa kenal orang tu....malu lah mau tanya " encik you got tin biskut or not..." haha

      Your malay girlfriend going to Toronto? My mind is saying its Queenie...ada betul ka? :))

      Delete
    2. Oh. Cik jully yg nak datang toronto....

      Delete
  11. teringat masa tunggu spm dulu, hari-hari pening nak fikir esok masak apa, esok masak apa.. hehe

    ReplyDelete