Wednesday, May 15, 2013

After 10 years.............











All that were once concealed, has to be exposed.

Leakage/s were not visible but detected by increased water bills...






McK





22 comments:

  1. makcik: rmh lama I dulu pun terpaksa buat mcm tu, air leaking keluar dr dinding tapi x tahu punca leaking kt mana...

    ReplyDelete
  2. tu yg letih tu kan...part nak korek balik cari source of leaking....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia org tak korek dah...once confirm ada leak yg taktaukatmana...depa terus buat external

      Delete
  3. Banyak rumah jadi mcm tu makcik...fikir2 sakit hati tapi tulah rezeki. Guni G.I pipe kot dok minum ayaq berkarat ja guna PVC cam nilah pulak.

    ReplyDelete
  4. confirm bil melambung tetiba kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul zie. Masa mula perasan tu bill double lpas tu tunggu lg satu bill nak confirmkan...naik 7x ganda...trus call contractor...yg di appoint PBA la

      Delete
    2. Apa 7x ganda?..huh jenuh nak bayor bg sy yg bergaji ciput ni..

      Delete
  5. Nak buat cmana lagi, kena la belanja lagi untuk upah plumber..! Eh, Pakcik kita tu leh repair kan tak..?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu abil, ribu ribu mcm nak reban!....pakcik? Repair makcik dia boleh la...:))

      Delete
    2. Hahahahaha so funny!!! repair makcik!! hahahaha kelakar, kalakar...

      Delete
    3. hahaha pakcik repair tang mana tu makcik??wakaka lawak2

      Delete
  6. ini la salah satu yg cikda fail mau buat. bila jadi kejadian cenggini, risaunya sebab tak tau mana nak mula kan..?? harap makcik dapat settle cepat .. :)

    salam kenal..nanti cikda baca lagi n3 makcik ye.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenal cik da...TQ singgah sini.

      Dah settle dah.....lepas 3 hari contractor buat, alhamdulillah walau tak cantik dah sbb pipe dah expose.

      Delete
  7. Hello Makcik, ok, time to korek buat perigi....hope it's the right spelling, but in case silap, England talk, dig a well, arhaaaa ha ha. Bagus tu, pakai sarong mandi pagi at perigi. Ayer pun sejuk, no worry water bills, ha ha.
    Have a nice day......always love your thoughts and humour.
    Lee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haish Lee, betul lah tu...perigi..cakap melayu...england talk say well hahahaha. mau mandi no problem tapi mau 'fish' itu water out of the perigi i might ask help from bomba lah.

      Delete
  8. Alamak makcik...silap you're not in Perak...or else my hubby (being the water man) might give a discount on the excessive water bill!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aisey mannn. Kalu tidak kan dh save sikit...

      Delete
  9. kat umah saya pun pernah gak terjadi.... air tak keluar tapi bocor keluar angin jer. bil punya la melambung.....

    ReplyDelete
  10. Aik keluar angin pon bil air melambung?

    ReplyDelete