Monday, May 6, 2013

Mandom

he he.. hari ni pak cik ambil alih sat, fasal hari ni mandom (post election blues)
sebenarnya mak cik bagi password blog dia, jadi pak cik 'hijack' sekejap lah..

mandom = feeling blue, restless :(

muka mandom 

hari ni dah meluat tengok fesbuk, terlampau byk accusation, counter-accustation. Maka terjadilah ide utk menghijack blog McK :) Pagi tadi ada pak cik korek2 arkib foto semasa pak cik dan mak cik di Singapura tahun lepas. Ni fotonya


mak cik selalu hip-hip-hooray punya orang. Boleh ganti allahyarham tunku abdul rahman melaung merdeka! 3x Dia selalu girang.


Di Singapura, kami berkesempatan ke Universal Studio Singapore di mana kami amat kagum menonton Water World Kevin Costner. Mak Cik lompat2 seronok tengok hero keluar dgn water scooter. Jeles pak cik!


Pak Cik suka buat fotografi hitam-putih ( http://www.flickr.com/photos/troy16/) salah satu conversion B&W pak cik buat pagi tadi. Selalu kami berkelahi utk tentukan samada sesuatu tu harus di hitam-putihkan atau dlm format warna. Mak Cik kebiasaannya sukankan kaler... selalu dia menang. Tak aper, hero memang selalu kalah dulu :)

OK lah, semoga kita berjumpa di lain 'hijack' dan diharap semua stay well. Jgn mandom

31 comments:

  1. Hello Makcik, very interesting posting. Ok, saya da belajar lagi satu bahasa word, 'mandom'. Feeling the blues as we Canadians will say.
    That is a very closeup portrait of pakcik.....and that pic of you and pakcik too...
    You have fun and keep well.
    Lee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Lee,
      Mandom.....i haven't used that word a longg time. all the above are from pakcik's album.

      Why your blog no post few days already? too many comments or you have 'stalker'?

      cepat cepat update blog ya.

      have a nice day.

      Delete
  2. ha ha ha...org utara ni kalau x tau mandom ni mmg koman la...cantik pic2 yg pak cik ambik...boleh fiza pi menuntut...he he he

    ReplyDelete
    Replies
    1. buleh buleh..nak blajaaq..makcik ja yg tak mau blajaq hahaha..satni pandai pada tokey kan susah :)

      Delete
  3. Kalaulah Bro Bob pandai hijack blog, habislah kakcik! ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah kot dia update 2x sehari pulak....lagi 2 hari kakcik nak bertolak noooo...selamat berangkat

      Delete
  4. saya pun masih mandom...


    but life goes on..
    dan mari kita bukak mata..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul....mandom......

      harap org lain pun bukak mata juga..

      Delete
  5. mandom..ari ni sangat mandom setelah 3 hari bercuti hehehe
    *sebenarnya zi tak tau pun mandom ni apa..ni 1st time guna:)*

    ReplyDelete
    Replies
    1. makna dia yg pakcik bgtau tu lah.....tak boleh mandom dah..harini keja..

      Delete
  6. alahai, comey btol, pakcik hijack makcik's blog...

    hehehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia dah boring.....pehtu dok 'loghart' makcik tak update blog

      Delete
  7. salam pakcik,
    alahai dah lama tak dengaq perkataan mandom..hehehe...
    kirim salam kat McK ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mck yg kena jawab sayang...dia nanti baca kemudian..

      blu pun tau mandom?

      Delete
    2. McK,
      hahaha..perkataan yang sy blajaq masa study kat penang :)

      Delete
  8. Sama jugak mandom walaupun dah dua hari lepas election dan baru hari ni start kerja. Kaler2 baru meriah Pak Cik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. jun, pakcik dah puas buat kaler2...tu yg dia into B&W....more detail katanya..

      Delete
  9. saya juga restless and mandom smpi trus cuti on monday ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya ka.....kami sini depa bagi cuti....

      Delete
  10. hi.I am blogwalking.
    If u want to be a glampreneur like me,do visit my blog http://nolyanna.blogspot.com/

    ReplyDelete
  11. Mandom ni bahasa ape ye mck? Perak ke?


    Tapi kalau org banjar panggil 'mandam' = diam 'terpaku'.

    Heheh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Frankly nudge (cehhh nama glamer tu)...makcik pun tak tau mana mai mandom ni....utara; kedah penang kot. Mandom mandam lbeh kurang sama la...

      Delete
  12. Oh...blog mu blog ku jua ya McK. Dua-dua boleh jadi admin.
    CkLah pun letih tgk status status di fb sehari dua ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye lah tu ckLah....selaludia yg sibuk suruh update blog n dia juga lah yg mahukan gambaq family di jdkan header pic

      Delete
  13. hahaha..dah lama saya tak guna word mandom ni...famous zaman2 saya sekolah asrama dulu..

    nak tgk lagi bila pakcik nak hijack blog ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha tunggu la bila dia mandom lagi skali

      Delete
  14. Good day! I simply want to give a huge thumbs up for the good data you could have right here on this
    post. I shall be coming back to your blog for more soon.


    Here is my site - asian eyelid plastic surgery before after

    ReplyDelete
  15. Hey! I just wish to give a huge thumbs up for the good data
    you have got right here on this post. I will be coming back to
    your blog for more soon.

    Also visit my site; pictures of plastic surgery gone wrong before and after

    ReplyDelete