Tuesday, May 14, 2013

Nak kena berubat ke?............

Past few weeks, FB@mukabuku adalah page yg paling makcik tak suka.

Infact, masa tu jugalah makcik dah unfriend a few of them...

Sorry folks, i m okay with the harsh/sensitive/smart/stupid statement/s, but when you equate human to animal.....its too hurtful.

Tak suka pun buka juga nak tengok update dari friends yang kita suka.......


And one of them......pasti ramai juga yang lain dapat yang ni............







Ahhhh, tak kisah lah dik non....janji bahagia.

Ada yang suka ambik gambar food, ada suka ambik gambar sendiri, ada suka ambik gambar org gaduh, ada suka ambik gambar nak tunjuk salah org lain.....biaq pi kat depa lah....

Tak kan lah yg tu dikata sakit ...........apalah dokter**  ni.....

** refering to dokter yg buat kajian ni...bukan dokter2 kawan makcik tau :))



McK





19 comments:

  1. Makcik,

    mula2 baca ni, sentap tau...ada ka patut dikatanya kita sakit mental? hehehehehe

    pastu rupa2nya baru tahu, salah translate rupanya.....yg artikel sebenar dalam english bukan cakap macam ni pon.....huhuhuhu....

    ***yeay bukan sakit mental !

    ****bendang tu area sg dua...towards lahar yooi....heheheh

    ReplyDelete
  2. McK,
    are we in that golongan..hahaha.. macam-macam..

    ReplyDelete
  3. sy pun tak setuju artikel tu. nasib baik tak baca utusan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mck tak baca pun...tgk dari fb tu je

      Delete
  4. masa baca artikel ni apa yg zi fikir "merapu merepek" wat bodo je.last2 dah kuar artikel kata salah translate..hurmmm apa2 je la

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh ya ka ada article susulan...tak tau lah pulak

      Delete
    2. a'a..salah translate.orignal article tak sebut pun pasal sakit mental ni

      Delete
  5. tau..
    tau...
    bukan cakap pasal saya..

    ReplyDelete
  6. sentap tau dikata sakit mental...ada ka patut

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh eh syuhada..jgn sentap...ramai yg sama kelab mcm kita

      Delete
  7. Aina pun berminggu2 tak buka FB sampaikan seorang kawan tu sms bgtau geng2 dekat group dok carik...hahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe yg ni lagi tak campoq donia..hahaha

      Delete
  8. salam MCK...nak gelak pun ada...haish...apalah punya doktor...ni bukan doktor tapi doktot...ha ha ha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aiiii tak tidoq lg fizah? Jom kita stay-up sama sama...jadi guard :))

      Delete
  9. hihihihihi..artikel tu makcik, salah tafsiran by the malay newspaper...the actual researcher takde pun cakap pasal sakit mental..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh ya ka....so wartawan tu la yg mental

      Delete