Tuesday, May 28, 2013

Habeh, habeh.....

Alkisahnya, pada hujung minggu yang lepas, anakku son1 aka budakrambutkembang balik rumah ni sebab ada tugasan di  negeri sebelah sini......

Bak kata orang sambil menyelam sambil minum air...maka dia pun, sambil balik sambil lah 'hangkut' barang2 dalam rumah ni.....

Untuk di 'displaykan' kat kedai tempat dia kerja ....katanya lah......

Makanya......................

Tak larat nak bebel...tengok gambar lah ye.......



Bahan2 bukti........






Periuk kukus tanah...easily 100 yrs old





Son1-handmade Coffee table with mck-taught woven deco




Tanduk rusa yg di-bedak-sejukkan oleh pakcik.........
.............pemberian my late father




Nak beli mask ironman, tabung ayam tak penuh lagi........
...........yang ni pun boleh laaaaa...





Kenangan pakcik....................







Sebelum di beri pinjamkan pada son1.....





Labu sayong...tak lah antik





Peace......teringin jugak!





Batu giling pun dia ambik





 Tuuuuu dia, penuh kereta



Kalau sapa sapa, lalu kat salah satu kedai di Shah Alam, kalu nampak barang2 ni kat situ...haaaa makcik punyalah tu....





McK








16 comments:

  1. ha ha ha...habih la dia hangkut semua...batu giling tu mmg barang antik la MCK...sbb la ni payah nak jumpa batu giling dah...(^^,)v

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe batu giling tu mck letak kat depan rumah......display lah kiranya kan

      Delete
  2. salam McK,
    hahaha..batu giling pun kena rembat kah..?? camno nak giling sambal lepaih ni McK.. nasib baik dia tak buat display dengan tema old and new..kalau tak abis dengan blender kena hangkut sekali..

    pssttt... McK, tanda peace tu terbalik..klu tak silap tu tanda mencarut..

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh blu...tidak lah pernah daku menggiling....hanya eksyen je tu..

      ish, mencarut bukan ke angkat satu jari tengah...

      Delete
  3. kat Shah Alam..?
    dokat je ni...

    kat manaaaa..
    meh nak terjah!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh eh silap...subang jaya lah...Nusantara Denims....

      Delete
  4. Org Penang tak dak batu giling lekeh la. Mcm mana nak giling rempah...ahahaaa... Rumah arwah tok ada lagi rasanya nak balik cariklah pas tu bawak lari balik kajang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. makcik ada ja...dua set lagi..satu mak punya & satu mak mentua punya...display ja..gilin tak reti :))

      makcik pun letak kat depan rumah ja...

      Delete
  5. hahaha abih semua kena angkut..seb bek makcik n pakcik tak kena angkut skali:)

    ReplyDelete
  6. hihi zie...makcik pakcik belum cukup antik...:=D

    ReplyDelete
  7. Shah alam kat mane..boleh lah usha nnt.

    ReplyDelete
  8. subang jaya? wah. nanti free nak singgahlah.
    makcik, handmade coffe table tu nampak mcm cantik..
    son 1 bawa g kedai dia utk ID ke utk jual tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Utk ID je...benda2 dia ambik dari rumah adalah utk loan saja ....

      Delete